Our team of experts with whom we consult and collaborate.

Contact us if you want to join

Dror Ben-Ami

Dror Ben-Ami is gepromoveerd in ecologie met wildlife management als specialisatie. Hij is mede-oprichter van Compassionate Conservation Middle East een onderzoeksamenwerking  van wetenschappers van de Tel Aviv en Haifa-Oranim universiteiten in Israël en het Centre for Compassionate Conservation van de University of Technology te Sydney, Australië. Compassionate conservation brengt de waarden van natuur- en dierenbescherming samen. Zijn ambitie is om samen met lokale en internationale collega’s deze waarden toe te passen in een samenhangende discipline, die theoretisch en in toegepaste zin nieuwe waardes biedt. 

Nataša Siard

Nataša Siard is gepromoveerd in ethologie (gedragsbiologie) en doceert ethologie en dierenwelzijn aan de Biotechnische Faculteit van de universiteit van Ljubljana, Slovenië. Ze is mede-oprichter van de Educational Society Noah Schoolopgericht in 2002, die zich bezighoudt met onderwijs en onderzoek op het gebied van het welzijn en gedrag van dieren. Sinds 2009 is ze betrokken bij een gezamenlijk project dat innovatieve methoden ontwikkelt om aanvallen van wolven op schapen te voorkomen.

Suzanne Asha Stone

Suzanne Asha Stone is al meer dan 30 jaar specialist in wolfgedrag en de bescherming van wolven. Ze heeft een masterdiploma in wildlife management en oplossen van conflicten en heeft voor haar werk vele onderscheidingen ontvangen. Ze is senior medewerker bij Defenders of Wildlife, waar ze hard werkt aan het bevorderen van co-existentie met in het wild levende dieren en rechtstreeks samenwerkt met veehouders.  Suzanne is hoofdauteur van Livestock and Wolves: A Guide to Nonlethal Tools and Methods to Reduce Conflict en Adaptive use of nonlethal strategies for minimizing wolf–sheep conflict in Idaho.

Francisco Santiago-Avila

Fran heeft een Masters voor “Environmental public policy” en voor “Environmental management”. Hij is promovendus bij het Carnivore Coexistence Lab (universiteit van Wisconsin-Madison). Hij evalueerde het gebruik van het geweer waarmee wolven worden gedood als methode om het doden van vee tegen te gaan. Hij concludeerde dat het doden van wolven de problematiek niet verbeterde in vergelijk met methodes zonder de wolf te doden. Hij publiceerde recentelijk ook een ethische analyse waarin geconcludeerd werd dat huidig management  het belang van wolven niet erkent. Zijn voornaamste doel is de omgang met in het wild levende dieren (met name conflicten tussen mens en grote roofdieren) te reformeren door de erkenning van de morele status van het individuele niet-menselijke dier in de mens te verankeren. 

Jan Fühler

Jan Fühler is geschoold in elektronica (MTS) en werktuigbouw (HTS). Hij startte zijn bedrijf Axum Engineering in 2001. Duurzame keuzes in de breedste zin van het woord is als een rode draad voor hem en zijn visie en keuzes zijn daarbij zeker niet altijd standaard. Hij bezit rappe, creatieve denkkracht en is in staat oplossingen voor een uiteenlopende reeks van problemen te vinden. Voorbeelden zijn een noodaandrijving voor een schip, scheidingstanks voor het ‘afvangen’ van eiwitten voor medicijnproductie, of een nieuwe type skeelerframe. Sinds 2009  werkt hij samen met CABWIM om nieuwe, diervriendelijke apparaten te ontwikkelen die ganzen van agrarische velden weghouden. Huidige focus is op een apparaat met gebruik van windenergie dat het jaarrond ten behoeve van het voorkomen van ganzenschade ingezet kan worden.